Tervetuloa Vieras 

Näytä / Piilota

Tervetuloa vieras, kirjoittaminen tälle foorumille vaatii rekisteröitymisen.

Sivut: [1]
Lähetti Aihe:Mitenkäs on mennyt, oletteko olleet tyytyväisiä osakkeeseenne?
Kidekukka
Uusi
Viestejä: 9
Lähetä viesti
Viesti Mitenkäs on mennyt, oletteko olleet tyytyväisiä osakkeeseenne?
May 29, 2018, 23:50

Ihan mielenkiinnosta kyselen, erityisesti uudehkot omistajat, oletteko olleet tyytyväisiä osakkeeseenne vai onko tullut jotain ylimääräisiä harmeja mihin ette olisi ikinä osanneet edes varautua? Myös piste- ja viikkojärjestelmistä kokemuksia, kehuja, moitteita kuulisin mielelläni.

Me itse ostimme ensimmäisen osakkeemme alkuvuonna 2015 Pyhälle. Yksityisiltä markkinoilta, viikko 15 ja ihan omaan käyttöön laskettelureissuille. Olemme käyneet Onninpyhässä nyt kolme kertaa, vuosi 2016 jäi olkapääleikkauksen vuoksi väliin. Ainoat yllätykset tässä osakkeessa on ollut tuo olkapääleikkaus (kun ei päästykään, eikä HC saanut osaketta vuokralle), ja lisäksi pari ylimääräistä vastiketta (määriä en tähän hätään muista) joilla tehtiin huoneistoissa jo aloitettu remontti loppuun. Varsinkin tänä vuonna yllätys oli positiivinen, kun huoneisto oli rempattu lopulliseen kuosiin. Uusi keittiö, WC, seinäpanelit, sohvakalusteet ja mitähän vielä... Olen ajatellut että jos jonakin vuonna Pyhä ei enää kiinnosta niin laitetaan itse vuokralle, ja näin hyväkuntoista huoneistoa on kyllä ilo vuokrata.

Kiinnostuksen lopahtaminen on kylläkin erittäin epätodennäköistä, Pyhä-Luoston kansallispuistossa jylhässä tunturimaisemassa on hienoa hiihdellä ja lumikenkäillä ja bongailla niitä kuukkeleita, välillä käydä rinteessä ja jos Pyhä kyllästyttää niin ajella katsomaan mitä ympäriltä löytyy. Luoston pään rinteet ja ladut, Suvannon kylä jne.. useampi vaara / pikkutunturikin ollaan bongattu siitä lähistöltä mitkä pitäisi käydä huiputtamassa. Myös kiinteistöyhtiö vaikuttaa hyvinhoidetulta ja vakaavaraiselta, nyt kun remontti on saatettu loppuun mitään ihmeempiä ei käsittääkseni pitäisi olla tulollaan. Lisäksi käyttöaste on melko pieni, mikä on mielestäni vain hyvä asia. Huoneisto ei "kulu" niin nopeasti. Erittäin tyytyväisiä olemme olleet siis Pyhän osakkeeseen, paikka on tullut meille jopa rakkaaksi.

Toisen osakkeemme ostimme loppuvuodesta 2015 Ylläkselle. Yksityisiltä markkinoilta tämäkin, viikko 52 ja ihan omaan käyttöön, joulun lumivarmaan viettoon sekä lasketteluun. Ylläksellä olemme käyneet nyt kolme kertaa eli joka vuosi. Ostaessamme olimme tietoisia että takka on käyttökiellossa ja kattoremontti pitäisi jossain vaiheessa tehdä, ja näistä asioista on muutama yllätys tullut. Ensimmäinen on se, että vaikka elämme vuotta 2018 mitään ei ole vieläkään tapahtunut (urakoitsija teki oharit tai jotain sen suuntaista). Toinen yllätys oli tämän remontin arvioitu loppusumma, aika tähtitieteellinen luku joka tarkoittaa viiden vuoden ajan ylimääräistä 200e vastiketta. Mitään ei ole tietenkään laskutettu vielä kun mitään ei ole aloitettukaan. Muutenkin toiminta Ylläksellä on jotenkin leväperäisempää, huoneisto kulunut, seinillä on pölyä jne... Myös vuodenaika jollain lailla yllätti sitten kumminkin. Lunta on, mutta pimeää. Valoisaa aikaa on vain noin klo 10-15. Jos haluaa siitä nauttia ja tehdä jonkin maksimaalisen hiihtoretken, on melkein laitettava kello herättämään että valoisalla ehtii. Toki pimeydelläkin on puolensa. Jouluaaton ulkotulilla valaistut kadut ovat hienoja, revontulia voi bongailla ja otsalampun kanssa hiihtäminen on myös elämys sinänsä. Sää voi olla arvaamaton, on ollut kaikkea räntäsateesta -25 asteen pakkaseen. Laskettelurinteistä eivät läheskään kaikki rinteet ole auki, mutta ollaan käyty myös Levillä laskettelemassa. Snow Village Kittilän puolella viime reissulla oli myös hieno elämys.

Ylläksen osakkeessa nyt vaan odotellaan että takkaremontti saadaan tehtyä (ja maksetaan ne vastikkeet), sitten paikallinen välitystoimistokin voi ottaa osakkeen listoilleen jos vaikka jonakin vuonna emme haluaisi osaketta käyttää. Voisihan sitä itsekin vuokrata tällaisenaan mutta mun mielestä takka voi monelle ihmiselle olla hyvinkin tärkeä tunnelman luoja, että vuokrassa se pitäisi ottaa huomioon. Mieluummin sitä vuokraa sitten aikanaan ihan priimaa. Niin, ja sellainen kiva juttu Ylläksen osakeyhtiössä on että 53-viikkoisina vuosina viikon 53 saa vuokrata hyvinkin edulliseen hintaan. Tätä etua päästiin jo kerran käyttämäänkin ja annettiin äidilleni viikko 53 Ylläksellä joululahjaksi.

Kaikenkaikkiaan tyytyväisiä ollaan meidän koko perhe oltu, tuosta Ylläksen tulevasta vastikkeesta sanoisin vaan että no elämähän on... aina välillä, eikä se nyt meitä mihinkään perikatoon vie. Kumpikin osake tulee edelleen ihan huomattavasti halvemmaksi käyttää, kuin että vuokraisimme kyseiset viikot kyseisiltä paikoilta markkinahintaan. Ja kyllä, exceltaulukoita tässä täytellään milloin osakkeiden ostosummat on kuoletettu, ja sen jälkeen toivottavasti lomailemmekin vaikka loppuelämämme Lapissa pelkkien vastikkeiden hinnalla.

Sissa
Ylläpito
Viestejä: 153
Lähetä viesti
Sissa
Viesti Re: Mitenkäs on mennyt, oletteko olleet tyytyväisiä osakkeeseenne?
July 29, 2018, 22:35

Onpas ihmiset laiskoja, kun eivät ole mitään vastanneet (minä mukaan lukien). Meillä on ollut osakkeita vuodesta 1996. Nykyään meillä on kaksi osaketta Saimaalla ja yksi Pyhällä. Käytämme osakkeita juuri päinvastoin kuin sinä. Matkustelemme ulkomailla pistevarantojemme turvin. Omissa osakkeissamme emme ole käyneet koskaan. Ensimmäistä lomaosakettamme Tampereella taisimme käyttää 5 kertaa. Nyt sitä ei enää ole, kun vaihdomme sen pois Saimaan kauppojen yhteydessä.

Olemme matkailleet joka puolella Eurooppaa, USA:ta ja myös useamman kerran Etelä-Afrikassa. Kauttamme on kulkenut tällä hetkellä 202 viikkoa ja 2 on varattuna tulevaisuudessa. Kaikissa emme ole olleet itse vaan myös aikuiset lapsemme ja ystävämme ovat niitä käyttäneet. Pari viikkoa on annettu häälahjoiksikin.

Vuosien aikana ei montaa pettymystä ole tullut, vaan pääsääntöisesti upeita kokemuksia. Emme todellakaan ole katuneet hankintaamme. Sissan matkakertomuksissa ja -kuvissa on kuvia reissuistamme. Mukana on ainoastaan kourallinen, joita ei ole tehty lomaosakkeita hyödyntäen. Niin kauan reissaamista jatketaan, kun vain terveyteni kestää!

kristaLA
Uusi
Viestejä: 6
Lähetä viesti
Viesti Re: Mitenkäs on mennyt, oletteko olleet tyytyväisiä osakkeeseenne?
July 15, 2019, 16:13

Kyllä ollaan tyytyväisiä.
Tampereella 2 viikkoa
Viikko 2 ja 28
15 vuotta omistuksessa ollut.
Aina mukavaa tekemistä helppo liikkua bussilla jne.
Saavat olla meillä loppuun asti ei
vaihdeta ei myydä lapset ja lapsenlapset sitten käyttävät
Hyvät shoppailu mahdollisuudet, teatterit, ravintolat, terassit, näyttelyt, konsertit ym..
Kotimaan kohteista paras. Siksi maksaakin vähän enemmän.
Booking.com kautta viikko 28 Tampereelle 2 hlö 1300 euroa.

Sivut: [1]
moottorina by cartpauj
Versio: 1.0.33.3 ; Sivu ladattiin: 0.023 sekunnissa.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.7/10 (20 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +8 (from 16 votes)
foorumit, 5.7 out of 10 based on 20 ratings
Simple

Tutustu

Simple

Keskustele

Simple

Arvostele

Yhteistyössä

www.mediatuotanto.net