Tervetuloa Vieras 

Näytä / Piilota

Tervetuloa vieras, kirjoittaminen tälle foorumille vaatii rekisteröitymisen.

Sivut: [1]
Lähetti Aihe:Pyhäniemen ja Tampereen kylpylän remontit
Sissa
Ylläpito
Viestejä: 153
Lähetä viesti
Sissa
Viesti Pyhäniemen ja Tampereen kylpylän remontit
July 17, 2014, 00:48

Tiedoksi kaikille:
Sekä Pyhäniemessä että Tampereen kylpylässä tullaan tekemään mittavat remontit, joihin otetaan lainaa. Kymmenen vuoden rahoitusvastikkeet olivat jotain 200 - 300 väliltä/vuosi.

Kävimme Holiday Clubin esittelyssä viikonloppuna. Tulevat vastikehinnat hirvittivät, mutta hämmästyimme Holiday Clubin kelpo tarjousta vaihtaa Pyhäniemen ja Tampereen kylpylän osakkeet Saimaan osakkeisiin. Pistepottimmekin kasvoi merkittäväksi. Saimaan vastikkeet tuskin heti nousisivat. Nyt 295 euron vastikkeella saa 106500 pistettä = 361 pistettä/€. Ei paha!

(Olemme siis taas Holiday Clubin jäseniä ja Diversified saa jäädä unholaan.)

Vieras

Viestejä: 78
Viesti Re: Pyhäniemen ja Tampereen kylpylän remontit
December 25, 2014, 16:11

Moi,
Noissa myyjien tarjoamissa mahdollisuuksissa säästää rahaa vastikkeissa on yleensä juuri tarkoituksena myydä osakkeita muista ketjun lomakeskuksista, Saimaa uutena kohteena tarvitsee paljon myyntiä niin kannattaa pitää aina korvan takana että noita lisävastikkeista aiheutuvia kustannuksia saatetaan joskus vähän yli dramatisoida. Kannattaa aina perustaa omat laskelmat (kuten varmasti olette tehneetkin, mutta kaikki eivät niin tarkasti niitä tee) niihin virallisiin lukuihin joita yhtiökokousten jälkeen on saatavilla eikä koskaan uskoa myyjien etukäteen heittämiä mutu-arvioita joilla on tarkoitus saada asiakasta tekemään kauppa muusta kohteesta, HCR kuten muutkin alan yritykset tekevät noista kaupoista aina rahaa kun vaihdetaan osake toiseen. Tuon pelkän vastikkeen lisäksi se kauppahinta kohteesta on usein aika mehevä kun noudatellaan rakentajan listahintoja.

Tämä enemmän varoituksen sanana kokemattomimmille osakkeen omistajille jotka törmäävät uskomattomalta tuntuvaan tarjoukseen vähentää lomailunsa kokonaiskustannuksia omistusten säilyessä samassa ketjussa. Pyhäniemi ja Tampere ovat hyvin myytyjä lomakeskuksia joissa viikkojen myyntiaste on ollut hyvä jo pitkän aikaa, uusissa lomakeskuksissa kuten Saimaa, pitää hankkia se tietty määrä omistajia maksamaan niitä vastikkeita jotta toiminta pysyy kannattavana, noissa "loppuunmyydyissä" ne omistajat jo on ja kun muutamia viikkoja palautuu rakennuttajalle ei se aiheuta isoakaan vaivaa ja niitä saa eteenpäin myytyäkkin aina silloin tällöin (varsinkin kun kohta taas voi argumentoida että remontit on tehty ja paikat viimisen päälle, ei pelkoa uusista isoista remonteista).

Olisi mielenkiintoista jos olisi julkista tietoa että montako osaketta mistäkin kohteesta HCR myy esim kuukausittain, näissä varmasti voisi havaita tietyn trendin että mistä milloinkin viikkoja halutaan kaupaksi, kun nuo pisteet ovat niin osa osa myyntiä että suurelle osalle pisteissä olijoista ei tosiaan niin merkitse mistä lomakohteesta ne omat pisteet tulevat, vain niiden määrä suhteessa vastikkeeseen (ja tottakai viikon hankintakustannukseen)

Vieras

Viestejä: 78
Viesti Re: Pyhäniemen ja Tampereen kylpylän remontit
December 26, 2014, 12:26

Tuo 200-300 euroa vuosi 10 vuoden ajan on kyllä aika paljon yläkanttiin ilmoitettu, remonttihan valmistuu jo nyt 2015 keväällä joten mistään uudesta asiasta ei ole kyse, sen suunnittelu aloiteltiin 2008 ja työt aloitettiin 2012. Kustannuksistas kerrotaan Holiday Clubin (osakaslehdessä? vai mikä tuo nettisivuilleen ilmestyvä läpyskä on oikealta nimeltään, kuitenkin nettisivuilta luettavissa numerosta Talvi 2015) seuraavaa "Remontti on rahoitettu taloyhtiölainalla ja parilla ylimääräisellä yhtiövastikkeella, Kokonaiskustannus osakasta kohti on noin 1000-1500 euroa"

Aika siinä ja siinä kannattaako tuollaisen kustannuksen takia pelkästään ruveta osaketta toiseen vaihtamaan, vaihtaessa ainakin lähes poikkeuksetta väliraha liikkuu HCR:n suuntaan, toki jos sen maksettavan rahan suuruus on hyvin pieni ja uuden osakkeen vastike/piste suhde on huomattavasti edullisempi vuositasolla niin tuon vaihdon kustannukset tienaa takaisin hyvinkin nopeasti, usein tuo vaan kaikki eurot ja pisteet yhteenlaskettuna ei taloudellista voittoa tuo.

kristaLA
Uusi
Viestejä: 6
Lähetä viesti
Viesti Re: Pyhäniemen ja Tampereen kylpylän remontit
July 15, 2019, 15:31

Meillä ollut Tampereella nyt 15v
Osakkeet talvi viikko ja kesä viikko.
Aina tykätty käydä, ensin koko perheenä ja nyt kahdestaan.
Ostettu aikanaan omaksi häälahjaksi. Osake on pieni studio ja tekemistä on riittänyt.
Osakkeet ovat tienanneet itsensä takaisin jo useamman kerran. Koskaan ei olla kuulutti Rci tai muihin vaihto järjestelmiin.
Vuokrattu pari kertaa osa viikosta itse.
2-3 kertaa on tänä aikana tullut korjausvastikkeet.
Nythän on tulossa tai itseasiassa menossa isompia remontteja.
Kylpylän puoli ei voi koitua osakkeen omistajille maksettavaksi koska
eivät omista kylpylän palveluita eikä kylpylää. Itse rakennuksen osalta varmaan jyvitetään käytävien kunnostusta tms.

kristaLA
Uusi
Viestejä: 6
Lähetä viesti
Viesti Re: Pyhäniemen ja Tampereen kylpylän remontit
July 15, 2019, 16:17

https://www.facebook.com/Tampereen-kylpyl%C3%A4-huone-100-muut-lomahuoneistot-204805809567578/

Sivut: [1]
moottorina by cartpauj
Versio: 1.0.33.3 ; Sivu ladattiin: 0.017 sekunnissa.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.7/10 (20 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +8 (from 16 votes)
foorumit, 5.7 out of 10 based on 20 ratings
Simple

Tutustu

Simple

Keskustele

Simple

Arvostele

Yhteistyössä

www.mediatuotanto.net